{"template":"filter.tpl","renderTo":"[data-component=\"Application\/Components\/Filter\"]","id":"Filter1","classes":["non-ajax"],"components":[],"listeners":[],"eventRouting":[],"attributes":[],"debugMode":false,"filters":[{"template":"template.tpl","renderTo":null,"id":"CheckboxGroup2","classes":["filter__fieldset"],"components":[],"listeners":[],"eventRouting":[],"attributes":[],"debugMode":false,"name":"publication_group","title":"Publication_group","filterValue":["Bouwheer","Architect","Iedereen"],"options":[{"id":"Architect","name":"Architect"},{"id":"Bouwheer","name":"Bouwheer"}],"labelKey":"name","valueKey":"id","component":"Application\/Components\/Filter\/Filterable\/CheckboxGroup"},{"template":"template.tpl","renderTo":null,"id":"YearMonthGroup3","classes":[],"components":[],"listeners":[],"eventRouting":[],"attributes":[],"debugMode":false,"name":"item_date_month_year","title":"Item_date_month_year","filterValue":[],"options":[{"id":"February\/2018","name":"February\/2018"},{"id":"November\/2017","name":"November\/2017"},{"id":"October\/2017","name":"October\/2017"},{"id":"September\/2017","name":"September\/2017"},{"id":"December\/2017","name":"December\/2017"},{"id":"March\/2017","name":"March\/2017"},{"id":"August\/2017","name":"August\/2017"},{"id":"January\/2018","name":"January\/2018"},{"id":"July\/2017","name":"July\/2017"},{"id":"March\/2018","name":"March\/2018"},{"id":"February\/2017","name":"February\/2017"},{"id":"May\/2017","name":"May\/2017"},{"id":"April\/2017","name":"April\/2017"},{"id":"June\/2017","name":"June\/2017"}],"labelKey":"name","valueKey":"id","component":"Application\/Components\/Filter\/Filterable\/YearMonthGroup"}],"dataProviderStrategy":"Modules\\Search\\Services\\Elasticsearch\\BlogFilterStrategy","filterOptions":[],"url":"https:\/\/www.architect.be\/nl\/infoportaal\/nieuwsberichten\/","paginationProvider":null,"selections":{"publication_group":["Bouwheer","Architect","Iedereen"],"item_date_month_year":[]},"component":"Application\/Components\/Filter"}

Nieuws


Wegvallen visumplicht: Orde wapent zich tegen illegale beroepsuitoefening

Wegvallen visumplicht: Orde wapent zich tegen illegale beroepsuitoefening

Ook na het verdwijnen van het digitale visum blijft de Orde de nodige controles uitvoeren op wie gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen. In afwachting van een rechtstreekse koppeling tussen de lijst van de Orde met het Omgevingsloket, bezorgt het Departement Omgeving wekelijks de data die de Orde hiervoor nodig heeft. Een inregeling van de webservices van het Departement Omgeving zal een frequentere bevraging van de data van het Omgevingsloket mogelijk maken.

01 maart 2018
Batibouw onderzoek: anno 2018 is bijna 1 op 5 woningen uitgerust met slimme oplossing(en)

Batibouw onderzoek: anno 2018 is bijna 1 op 5 woningen uitgerust met slimme oplossing(en)

Belgen zetten stilaan de eerste (voorzichtige) stappen richting het slimme of geconnecteerde huis. In zo'n slim huis vind je toestellen en apparaten die aan elkaar gekoppeld zijn en die aangestuurd worden via smartphone, tablet of computer. Anno 2018 is bijna 1 op 5 Belgische woningen (17 procent) uitgerust met een of meer van deze zogenaamde slimme toestellen.

28 februari 2018
Provincie Vlaams-Brabant wil niet alleen in steden maar ook in dorpen kernversterking

Provincie Vlaams-Brabant wil niet alleen in steden maar ook in dorpen kernversterking

"We willen niet zoals de Vlaamse Bouwmeester aangeeft vooral in steden aan kernversterking doen. Dat moet ook in dorpen gebeuren op een kwaliteitsvolle manier, om die in de toekomst leefbaar te houden". Dat heeft Vlaams-Brabants gedeputeerde An Schevenels (Open Vld) gezegd tijdens de voorstelling van de visienota Ruimte die de provincieraad deze week goedkeurde.

28 februari 2018
Vlaamse Bouwmeester ergert zich aan 'knutselbeurs':

Vlaamse Bouwmeester ergert zich aan 'knutselbeurs': "Batibouw moet mensen in juiste richting sturen"

Deze keer richt de Vlaamse bouwmeester zijn pijlen op Batibouw, volgens hem een "knutselbeurs" die te veel focust op de "Jannekes en Miekes die gaan trouwen en bouwen". Maar tussen de standjes met houtkachels of veranda's krijgt zijn oproep weinig gehoor. "Als het over een woning gaat, mag je best egoïstisch zijn."

28 februari 2018
Meer dan helft Belgen verbouwt woning bij aankoop

Meer dan helft Belgen verbouwt woning bij aankoop

 53 procent van de Belgen hebben renovatiewerken uitgevoerd na de aankoop van een woning. Ze steken daarbij graag zelf de handen uit de mouwen, maar doen voor grotere werken een beroep op professionals. Dat is de conclusie van een uitgebreid, representatief woononderzoek bij 1000 Belgen, uitgevoerd door onderzoeksbureau Incidence in het kader van Batibouw. 

26 februari 2018
Dit waren de Belgian Building Awards (video en fotoreportage)

Dit waren de Belgian Building Awards (video en fotoreportage)

Op donderdag 22 februari 2018 werden de Belgian Building Awards uitgereikt op Batibouw. Proficiat Raamwerk, DMOA, Office KGDVS, Bart Dehaene/Sileghem & Partners en Bouwmeester van Charleroi!

26 februari 2018

Filter op  • 2018
  • 2017