bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Batibouw 2021 nog steeds in de steigers

De bouw- en verbouwbeurs Batibouw, die gepland is van 27 februari tot 7 maart 2021, gaat door. Dat is vandaag vernomen van Frédéric François, CEO van beursorganisator FISA, daags nadat bekendraakte dat het autosalon van Brussel in januari niet zal plaatsvinden omwille van de coronacrisis.

"Het is een spijtige zaak dat het autosalon geannuleerd wordt, maar het gaat om een commerciële beslissing door het afhaken van exposanten", zegt François. "Het was perfect mogelijk geweest een beurs te organiseren onder veilige omstandigheden, met een protocol dat goedgekeurd werd door de overheid. Met meer ruimte, voorregistratie en tijdslots kunnen de risico's op sanitair vlak weggenomen worden. We zijn perfect in staat om de veiligheid van bezoekers en exposanten te verzekeren."

Voorlopig staat Batibouw dus nog steeds op de agenda, maar als de beurs doorgaat zal die deze editie wel de helft kleiner zijn dan normaal. "Vandaag zit Batibouw nog steeds op planning, met een goed aantal inschrijvingen van exposanten", zegt François. "We hebben momenteel voor 20.000 vierkante meter ingeschreven standhouders en hebben nog een kleine 10.000 vierkant meter in optie. Als we rond de 25.000 vierkante meter zouden stranden, dan zitten we op een kleine helft van de oppervlakte van vorige editie. Met een kleine 500 exposanten zal het aanbod sowieso interessant zijn."

François wijst erop dat de bedrijfsstructuur van Batibouw dan ook erg verschilt met die van het autosalon. "Batibouw telt veel meer verschillende exposanten en kan dus een grote representativiteit bieden. Dat is een heel groot verschil."

Bron:Belga

13 oktober 2020