bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Controle in uw bedrijf: wat te doen om in orde te zijn

De FOD Economie voert regelmatig controles uit in ondernemingen. Daarbij gaan de agenten van de Economische Inspectie na of de ondernemingen hun wettelijke verplichtingen nakomen (op het vlak van prijsaanduidingen, behandeling van consumentenklachten, …).

De FOD Economie wil handelaars en ondernemingen helpen de wetgeving, die vaak uitgebreid en complex is, goed na te leven. Daarom stelt het richtlijnen, "guidelines", ter beschikking waarbij een reeks van praktische tips gegroepeerd worden zodat bedrijven gemakkelijker begrijpen wat al dan niet is toegestaan.

De bedoeling van deze guidelines is de ondernemingen erop te wijzen wat ze moeten doen om te voldoen aan de voorschriften van boek XVI van het Wetboek van economisch recht (WER). Deze guidelines zullen worden aangevuld in functie van de meegedeelde of vastgestelde vragen en problemen (klacht, algemeen onderzoek, …). Ze zullen worden aangepast en meegedeeld aan de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven die erom vragen, en ze zullen op de site van de FOD Economie worden gepubliceerd.

Deze guidelines vormen tevens het officiële standpunt van de Economische Inspectie.

Raadpleeg hier de guidelines

 

 
 

06 december 2017