bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Coronacrisis - Gratis nummer voor zelfstandigen met vragen

Het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen heeft een callcenter opgezet voor zelfstandigen met vragen over de maatregelen met betrekking tot hun sociaal statuut, denk aan vragen over bijdragen en uitkeringen. De zelfstandigen kunnen terecht op het gratis nummer 0800 12 018, van maandag tot vrijdag van 8 tot 20 uur.

Het RSVZ, het Rijksinstituut voor de sociale verzekeringen der zelfstandigen, beseft dat veel zelfstandigen met vragen zitten. Daarom richtten ze het gratis nummer 0800/12.018 op. Iedereen die met vragen zit rond de maatregelen met betrekking tot hun sociaal statuut door het coronavirus, kunnen terecht bij het gratis Callcenter Corona. Het gaat dan over vragen over de uitstel van betaling of vermindering van hun voorlopige sociale bijdragen, de vrijstelling van sociale bijdragen, overbruggingsuitkeringen of de kwijtschelding van verhogingen.

RSVZ schakelt 130 medewerkers in om alle zelfstandigen zo snel mogelijk verder te helpen.

www.rsvz.be/nl/news/moeilijkheden-door-het-coronavirus

18 maart 2020