bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Eerste portiek van nieuw gebouw van De Persgroep onthuld in Antwerpen

De eerste portiek van het nieuwe gebouw van De Persgroep in Antwerpen staat overeind. Ze werd vrijdag onthuld tijdens de eerstesteenlegging door Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep, Bart De Wever (N-VA), burgemeester van Antwerpen, en Rik Vandenberghe, CEO van bouwheer BESIX Group.

 

Het nieuwe gebouw, dat een ontwerp is van architectenbureau Crepain Binst Architecture, wordt in het najaar van 2019 de hoofdzetel van De Persgroep en huisvest ook News City, de bundeling van de nieuwsredacties van Medialaan en De Persgroep. Het gaat om de redacties van Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, Humo, Dag Allemaal en VTM Nieuws. Er kunnen duizend mensen tegelijkertijd werken, onder wie ook vierhonderd journalisten.

"We bouwen hier letterlijk aan de media van morgen", zegt Christian Van Thillo. "Met dit nieuwe gebouw willen we een open, creatieve en flexibele werkomgeving creëren die 24 uur op 24, 7 dagen op 7 zal leven. Door de ligging aan het Centraal Station is bereikbaarheid met het openbaar vervoer gegarandeerd en hebben we ook een snelle link met onze sites in Rotterdam en Amsterdam."

Het nieuwe gebouw wordt hét uithangbord van de Kievitwijk aan het Centraal Station. "Deze wijk was vroeger gekend om haar diamantslijperijen en de warme geur van de bakkersfabriek van De Beukelaer die treinreizigers verwelkomde", zegt burgemeester De Wever. "De fabriek is al tientallen jaren verdwenen, de diamanthandel heeft zich verplaatst. Een nieuwe impuls om de buurt terug op de kaart te zetten, was broodnodig. Daarom is de komst van De Persgroep een enorme opportuniteit. Nieuwsuitzendingen en kranten zijn nu de opvolgers van koekjes en diamanten."

Het gebouw wordt gerealiseerd door de Belgische bouwgroep BESIX Group. "We zijn er in december vorig jaar aan begonnen en in februari vonden de eerste betonwerken plaats. De oplevering is voorzien in de zomer van 2019. Het zal een echte uitdaging zijn om alle werken in negentien maanden te voltooien, maar dit soort projecten ligt ons wel", aldus CEO Rik Vandenberghe.

Bron: Belga

04 juni 2018