bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Erfgoedlening voor restauratie- en herbestemmingswerken

Omdat de lijst met restauratiedossiers die wachten op een premie nog nooit zo lang is geweest, werkte de Vlaamse overheid alternatieve stimulansen uit naast de klassieke premies voor beschermd onroerend erfgoed.

Een van die nieuwe stimulansen is de erfgoedlening voor restauratie-, renovatie- en herbestemmingswerken aan beschermd onroerend erfgoed en gebouwen opgenomen in de vastgestelde inventaris van het bouwkundig erfgoed. Zowel particulieren als ondernemers, publieke entiteiten en openbare besturen kunnen een erfgoedlening aanvragen tegen een gunstige intrestvoet van 1%. Particulieren kunnen de erfgoedlening cumuleren met een erfgoedpremie. Meer informatie vind je op de website van het agentschap Onroerend Erfgoed.

De verschillende vormen van financiële ondersteuning en de fiscale voordelen die de Vlaamse overheid aanbiedt bij aankoop, onderhoud of restauratie werden bovendien gebundeld in één handige folder.

09 november 2017