bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Gent opent kandidaturen voor eerste stedelijke architectuurprijs

De stad Gent opent de kandidaturen voor een eerste uitreiking van een nieuwe architectuurprijs. Die wordt op 14 oktober 2021 toegekend aan een constructie die "getuigt van ontwerpkracht en innovatie" en een "duurzame verrijking voor de stad" is. In principe kan elk bouwwerk meedingen naar de prijs: klein of groot, woningbouw of kantoor, school of bedrijfspand.

De nieuwe prijs bekroont recent gerealiseerde projecten op Gents grondgebied. Ze wil de aandacht vestigen op het belang van de kwaliteit van onze leefomgeving en van zorgvuldig ontwerp in de stad. Elk gerealiseerd project op Gents grondgebied dat niet ouder is dan 3 jaar komt in aanmerking.

Ook bruggen, pleinen, parken of landschappelijke projecten mogen meedoen. Niet alleen nieuwbouw, ook renovaties, herbestemmingen, tijdelijke invullingen of ruimtelijke installaties komen in aanmerking.

De deelnemende teams van ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers maken kans op een vakprijs en een publieksprijs. Voor de publieksjury zoekt de stad nog 25 Gentenaars uit evenveel Gentse wijken. Mensen met een hart voor architectuur en de stad die niet professioneel actief zijn als ontwerper of bouwer, kunnen zich kandidaat stellen. De inzendtermijn loopt van 3 mei tot en met 20 juni 2021.

De Gentse architecte Marie-José Van Hee zal dan weer de vakjury voorzitten.

Eerder lanceerde ook het Brussels Gewest haar eigen architectuurprijs.

Alle informatie over de prijs

Bron: Belga
 

27 april 2021