bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Indienen aanvraag corona compensatiepremie kan nog tot 30 juni

Vraag tijdig de corona compensatiepremie aan. De aanvraag moet online ingediend worden uiterlijk op 30 juni 2020.

Corona compensatiepremie

Deze premie richt zich tot de ondernemingen en hun toeleveranciers die nog verder mogen werken of winkels die openblijven maar door de beperkende maatregelen een groot omzetverlies hebben die kunnen aantonen dat ze een omzetverlies van -60% hebben in de periode tussen 15 maart 2020 en 30 april in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Voor starters wordt gewerkt met een omzetdaling van -60% ten opzichte van het neergelegde financieel plan.

Omvang steun

  • De steun omvat een éénmalige compensatiepremie van € 3.000.
  • Er zijn maximaal 5 premies per onderneming als er meerdere exploitatiezetels per onderneming zijn.
  • Ook zelfstandigen in bijberoep, die door de hoogte van het inkomen sociale bijdragen betalen als een zelfstandige in hoofdberoep, kunnen de compensatiepremie van € 3.000 ontvangen.
  • Zelfstandigen in bijberoep die een inkomen hebben tussen € 6.996,89 en € 13.993,78 kunnen een beroep doen op een compensatiepremie van € 1.500. Deze premie geldt ook voor zelfstandigen in bijberoep die verplicht moeten sluiten, maar geldt niet voor zelfstandigen in bijberoep die dit combineren met een job als werknemer van 80% of meer.

De NACE-code van architecten komt niet voor in de lijst van NACE-codes die in aanmerking komen.
Voor architecten volstaat een verklaring op eer en de motivatie waarom de omzetdaling het gevolg is van de coronamaatregelen.

>>> Lees hier hoe u de corona compensatiepremie kan aanvragen <<<

 

Corona-hinderpremie

Omwille van de coronamaatregelen worden sommige bedrijven verplicht de deuren te sluiten. Om hen financieel te ondersteunen, werd de corona hinderpremie in het leven geroepen. De corona hinderpremie bedraagt 4000 euro voor bedrijven met een fysieke inrichting die verplicht volledig moeten sluiten. 

>>> Lees meer over de corona-hinderpremie

 

Premies Brussels Hoofdstedelijk Gewest  

Klik hier voor alle info over de premies en de andere steunmaatregelen voor bedrijven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

14 mei 2020