bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Na Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek voert ook Beersel gedeeltelijke bouwstop in

De gemeenteraad van Beersel heeft beslist om tot eind 2025 een bouwstop in te voeren voor nieuwe verkavelingen of groepswoningbouw waarvoor nieuwe wegen moeten worden aangelegd. In Vlaams-Brabant nam ook Sint-Pieters-Leeuw eind 2025 een dergelijke beslissing. Dilbeek besliste in juni tot eind 2021 geen vergunningen meer af te leveren voor appartementen.

"Anders dan in Sint-Pieters-Leeuw maken wij een uitzondering voor bouwprojecten die Vlabinvest van de provincie Vlaams-Brabant in onze gemeente wil realiseren via de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei. Het gaat om bouwprojecten waarvoor minder kapitaalkrachtige bewoners uit de eigen regio in aanmerking komen. Momenteel zijn er twee dergelijke initiatieven lopende", aldus burgemeester Hugo Vandaele. De gemeenteraadsbeslissing werd unaniem genomen. 

"Deze beslissing kadert in ons streven tot het behoud van de groene gordel rond Brussel. We willen ook het aantal inwoners in onze gemeente niet verder laten stijgen. Om tegemoet te komen aan de noden van de natuurlijke aangroei zijn er momenteel nog circa 1.000 bouwrijpe kavels in de gemeente. De verhuis van inwoners van het exploderende Brussel moet onder meer met snelle treinverbindingen en transformatie van industriegebieden tot woonzones gestuurd worden richting Charleroi, La Louviëre en Bergen om op die manier een 30 km brede gordel rond Brussel te kunnen bewaren", aldus Vandaele.

10 juli 2020