bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Openhuizendag Mijn Thuis Op Maat

Wie (ver)bouwplannen heeft, kan op zondag 30 september terecht op 140 verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel, zowel in dorpskernen als de stad, om inspiratie op te doen.

Op 30 september tonen meer dan 100 architecten immers hoe comfortabel, slim en innovatief het wonen van morgen kan zijn. Tijdens de nieuwe openhuizendag Mijn Thuis Op Maat zwaaien immers bijna 140 uitnodigende voorbeelden de deuren open. De selectie projecten bewijst dat de hoge verwachtingen even goed in de dorpskern als in de stad ingelost kunnen worden. Vergeet het woord betonstop, maar laat u overtuigen door de troeven van nieuwe woonvormen: flexibel, betaalbaar, groen en goed bereikbaar.

Vlaanderen heeft tegen 2050 nood aan een half miljoen nieuwe wooneenheden. Als je die wetenschap tegen het licht van de betonstop houdt, dan weet je dat nieuwe woonvormen zich opdringen. Ze vormen een enorme uitdaging voor ontwerpers en de nieuwe bewoners en zijn vooral een absolute maatschappelijke noodzaak met het oog op een betere mobiliteit, blijvend betaalbaar wooncomfort en een betere luchtkwaliteit en gezondheid.

Die nieuwe woonvormen situeren zich bij voorkeur in de al bebouwde en verharde helft van Vlaanderen. Bijna driekwart van de wereldbevolking woont trouwens al in een stad. De voordelen zijn legio: goed uitgebouwd openbaar vervoer, alle faciliteiten binnen handbereik, ingesloten wooneenheden met een lagere energievraag dan vrijstaande. In tal van hedendaagse projecten verzoenen architecten deze troeven met betaalbaarheid in compacte maar ruime en lichtrijke woningen, ook voor jonge gezinnen. Dat het kan, illustreren de bijna 140 projecten van Mijn Thuis Op Maat.

Datum: zondag 30 september 2018, van 13u tot 18u

Locatie: Vlaanderen en Brussel

Een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je op www.mijnthuisopmaat.be.

Toegang tot de deelnemende woningen is gratis, mits registratie op de website.
Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak.

Initiatief: Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen

27 augustus 2018