bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Orde blikt tevreden terug op stage-evenement 2019: "Een aanrader voor iedereen die stage wil lopen"

Op woensdag 15 en donderdag 16 mei organiseerde de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten haar jaarlijkse stage-evenement. Laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaarsstagiairs werden er geïnformeerd over het verloop van de stage en konden er in dialoog gaan met jonge architecten en mandatarissen van de Orde.

Gespreid over twee dagen verwelkomde de Orde van Architecten een 80-tal laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaars-stagiairs op haar stage-evenement. Onderverdeeld in kleine groepen namen ze deel aan een aantal workshops waarbij thema’s werden behandeld als: Hoe ziet mijn stagetraject eruit? Hoe wordt mijn stage geëvalueerd? Wat met eigen werk? Kan ik stage lopen in het buitenland of buiten een architectenkantoor? Wat na mijn stage?

In een open, interactieve sfeer wisselden laatstejaars studenten en beginnende stagiairs ideeën en ervaringen uit met andere studenten, stagiairs, jonge architecten en personeelsleden en mandatarissen van de Orde. Tijdens de receptie achteraf was er nog tijd om uitgebreid te netwerken.

Deelnemers over het stage-evenement:

“Als student had ik nog heel wat vragen rondom de stage en die werden allemaal beantwoord.”

“Heel informatief en prima georganiseerd. Een aanrader voor iedere student die stage wil lopen.”

“Nu heb ik nog meer zin om aan mijn stage te beginnen!”

EXIT INTRO

Op donderdag 16 mei organiseerde de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten ook het einde stage-evenement EXIT INTRO. Voor deze allereerste editie werd iedereen uitgenodigd die tussen januari 2018 en eind april 2019 zijn of haar stage succesvol had beëindigd.

Een 30-tal startende architecten gaf gehoor aan de uitnodiging. Zij kregen een origineel geschenk overhandigd door voorzitter Marnik Dehaen en mandataris Carine Cappelle. Het architectenduo Maarten Vanbelle en Dries Vens (Atelier Vens Vanbelle) kwam vertellen over hun aparte, non-conformistische manier van werken en over de onconventionele manier waarop zij architectuur benaderen. Hun presentatie werd door het jonge architectenpubliek enorm gesmaakt. De indiepopgroep Bosum zorgde voor de muzikale omkadering tijdens de afsluitende receptie.

Het stage-evenement en EXIT INTRO vonden plaats in de kantoren van de Vlaamse Raad en in de Lounge @ Royal Depot in het Koninklijk Pakhuis op de site van Tour & Taxis.

Foto’s: Isabelle Pateer

21 mei 2019