bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Orde vraagt minister Tommelein om verhoging S-peil

De Orde van Architecten stuurde een schrijven naar minister van Energie Bart Tommelein met de vraag om de beginwaarde van het S-peil aan te passen naar S38. De inhoud van de brief en de reactie van de minister hierop, kan u hieronder terugvinden.

Op 1 januari 2018 wordt het S-peil (Schil-peil) van kracht als indicator voor de energie-efficiëntie van een nieuwbouwwoning. De Vlaamse Regering heeft de aanvangswaarde van het S-peil voor nieuwe bouwaanvragen vastgelegd op S31. In 2021 zou een S-peil van S28 worden geëist. 

Een startnorm van S31 is te streng, gezien de korte overgangsperiode van K-peil naar S-peil, zo vindt de Orde van Architecten. Daarom stuurden we een brief naar bevoegd minister van Energie Bart Tommelein met de onderbouwde vraag om de beginwaarde van het S-peil te herzien tot het niveau van S38. Vrij snel na het versturen van ons schrijven, ontvingen we een antwoordbrief van het kabinet Tommelein.

 

Wenst u zelf te reageren, of heeft u suggesties of opmerkingen met betrekking tot de invoering van het S-peil? 
Stuur deze naar: vlaamse.raad@ordevanarchitecten.be  

Beide brieven kan u hieronder in PDF downloaden en nalezen.

28 november 2017