bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Prijs Inspirerend Sociaal Wonen voor project van WoninGent

De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent heeft donderdag de Prijs Inspirerend Sociaal Wonen gewonnen, een initiatief van de Vereniging voor Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) dat een project in de kijker wil zetten dat bijdraagt aan een positievere beeldvorming rond sociaal wonen. WoninGent krijgt de prijs voor de communicatie die het voerde rond het stadsvernieuwingsproject Nieuw Gent Vernieuwt.

'Nieuw Gent Vernieuwt' omvat de sloop van zes verouderde Gentse woontorens en de bouw van sociale woningen in de plaats daarvan. De jury prijst vooral het laagdrempelige en visueel opgevatte communicatietraject tussen de stad en WoninGent en de inspanningen die zij leveren om het imago van de wijk in kwestie op te krikken. "Dit kan sociale huisvestingsmaatschappijen en sted en of ge meenten inspireren om ook de krachten te bundelen om het imago van een sociale woonwijk te verbeteren", klinkt het.

De prijsuitreiking van de tweede editie van de Prijs Inspirerend Sociaal Wonen vond niet toevallig plaats in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, stellen de initiatiefnemers. "We willen de lokale besturen oproepen om onze uitgestoken hand aan te nemen", zegt Björn Mallants, directeur van de VVH. "Vele lokale projecten illustreren dat er een enorme win-win situatie ontstaat door samen - via maatwerk - het lokaal woonbeleid vorm te geven. Op sommige plaatsten is er nog wat koudwatervrees, vandaar dat we hard inzetten op positieve en constructieve beeldvorming."

Bron: Belga

21 september 2018