bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Schrijf je in voor de Belgian Building Awards 

Op donderdag 21 februari 2019 worden de volledig vernieuwde prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt op Batibouw. Voor de Architectuurawards worden de prijzen toegekend in vijf categorieën.

De Belgian Building Awards is een organisatie van Batibouw in samenwerking met Roularta, Redactiebureau Palindroom, de Confederatie Bouw, Ik Ga Bouwen & Renoveren, de Orde van Architecten en architectura.be. Dit evenement lauwert de realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven. 

Voor de Architectuurawards worden de prijzen toegekend in vijf categorieën:

  • Rookie of the year (voor jonge architectenbureaus)
  • International (award bekroning voor een internationaal project van een Belgisch architectenbureau)
  • Pioneer Award (bekroning voor een architect of organisatie die pionierswerk verricht heeft)
  • New way of living
  • New way of working

Bekijk het volledige wedstrijdreglement en schrijf je in >>>

Opgelet: de inschrijvingen sluiten af op 9 december 2018.

Rookie of the year

In de categorie Rookie of the Year wordt op zoek gegaan naar een jong architectenbureau dat vernieuwende architectuur weet te koppelen aan een degelijk management. Voor deze categorie komen bureaus in aanmerking die maximum 10 jaar bestaan en waarvan minstens de helft van de zaakvoerders jonger is dan 35 jaar.

International

Deze categorie wil de samenwerking tussen Belgische en buitenlandse bureaus bekronen. De categorie staat open voor Belgische bureaus die een interessant project in België gerealiseerd hebben in samenwerking met een buitenlands bureau.
De belangrijkste criteria voor de jurering van deze categorie zijn enerzijds de architecturale kwaliteit (in hoeverre vormt het project een toonbeeld van kwaliteitsvolle architectuur?) en anderzijds de wijze waarop de samenwerking gebeurde en georganiseerd werd.
Het project moet opgeleverd zijn in 2016 of later.

New way of living

Deze categorie bekroont projecten in België die op innovatieve wijze inspelen op nieuwe trends in wonen en leven, en zo een antwoord bieden op de vraag naar een efficiënter en duurzamer ruimtegebruik. Gemengde projecten zijn toegelaten, maar het woonaspect moet een belangrijke rol vervullen binnen het project. Zowel nieuwbouw-, renovatie-, als herbestemmingsprojecten komen hiervoor in aanmerking. Het project moet opgeleverd zijn in 2016 of later.

New way of working

Voor deze categorie kunnen zowel architecten als interieurarchitecten een dossier indienen. De categorie bekroont projecten die op originele wijze een invulling geven aan een kantooromgeving en die inspelen op nieuwe evoluties in de organisatie en inrichting van de werkomgeving met veel aandacht voor het fysieke en mentale welzijn van de werknemers. Zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten komen in aanmerking. Het project moet opgeleverd zijn in 2016 of later.

Behalve deze Architectuurawards zijn er ook aparte Awards voor standhouders en aannemingsbedrijven.

 

18 oktober 2018