bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Schrijf je in voor het Circubuild-event op Batibouw

Redactiebureau Palindroom, VIBE vzw en Pixii organiseren op 3 maart op Batibouw een seminarie rond circulair bouwen. Ze doen dat in het kader van de lancering van Circubuild, een totaalproject rond circulair bouwen, dat bestaat uit deze website en een naslagwerk, dat tijdens het event zal worden gepresenteerd. Deelname aan het event is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Deze website werd eind oktober vorig jaar met de steun van VIBE vzw, Pixii, Vlaanderen Circulair, Kamp C en NAV gelanceerd door Redactiebureau Palindroom. Samen met een boek vormt de site een totaalproject rond circulair bouwen dat architecten en bouwprofessionals de belangrijkste principes van circulair bouwen wil bijbrengen en hen diverse bedrijven, producten en diensten voorstelt die van pas kunnen komen bij een circulair bouwproject.

Het Circubuild-boek, een naslagwerk van meer dan 280 pagina’s dat naast de bedrijven en circulaire producten en diensten ook 63 FAQ’s, een lexicon en enkele casestudy’s bevat, wordt voorgesteld op Batibouw en Redactiebureau Palindroom besloot er een seminarie rond circulair bouwen aan vast te knopen. In het seminarie, dat doorgaat van 15 tot 17 uur, zal een round-up worden gegeven van circulair bouwen in België. Hoe ver staan we? Wat zijn de grootste hinderpalen en valkuilen? Waarop moet je als architect letten als je een circulair project wil ontwerpen? En welke producten en diensten kunnen daarbij helpen? Het zijn maar enkele van de vragen waarop je tijdens het event een antwoord krijgt.

In het Frans en Nederlands

Philippe Selke, Franstalige hoofdredacteur van architectura.be en circubuild.be en Rik Neven, zaakvoerder van Redactiebureau Palindroom, zullen het seminarie modereren. Selke in het Frans, Neven in het Nederlands. Verschillende experten ter zake zullen het woord nemen, onder meer Bart Humbeeck (Pixii), Stijn Brancart (VIBE vzw) en Caroline Henrotay (Leefmilieu Brussel). Daarnaast worden vier circulaire producten of diensten in sneltempo voorgesteld. Afsluitend volgt een panelgesprek.

Belangrijk: het event bijwonen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Wie niet komt opdagen zonder te verwittigen vóór 29 februari ontvangt een exemplaar van het boek Circubuild met daarbij een factuur voor een no show fee van 50 euro (excl. btw). De eerste 250 inschrijvers hebben recht op een gratis exemplaar van het naslagwerk. Na het event is het boek te koop aan de democratische prijs van 18 euro (incl. btw).

Inschrijven kan via deze link

Dezelfde dag organiseert de Orde van Architecten - Vlaamse Raad een colloquium. Twee panels van vier experten zullen hebben over de thema's 'De architect-ondernemer' en 'De architect voor de professionele bouwer'. 

Inschrijving is gratis.

14 februari 2020