bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Zwitserland roemt initiatieven Orde van Architecten rond ondertekening Verklaring van Davos

"België en Spanje hebben de verklaring ondertekend en de verwachting is dat andere landen dit voorbeeld zullen volgen.” Zo schreef Christina Haas, Scientific collaborator Baukultur van het Zwitserse Federal Office of Culture (FOC) in een officieel bericht. Op 4 en 5 november 2019 organiseert het FOC in Genève een internationale conferentie met als doel de 'high quality Baukultur' hoog op de politieke agenda te krijgen. In die context is het FOC op zoek naar partners.

“In januari 2018 hebben de Europese ministers van Cultuur de Verklaring van Davos aangenomen, waarmee zij laten zien hoe een kwalitatief hoogwaardige Baukultur in Europa een politieke en strategische positie kan innemen. Sindsdien is er veel gebeurd: België en Spanje hebben de verklaring ondertekend en de verwachting is dat andere landen dit voorbeeld zullen volgen.” Zo schreef Christina Haas, Scientific collaborator Baukultur van het Zwitserse Federal Office of Culture (FOC) in een officieel bericht. "De verklaring, die vaak wordt genoemd in politieke debatten, is nu beschikbaar in zeven talen. Het proces dat in januari 2018 begon met de goedkeuring ervan is vandaag de dag nog steeds aan de gang.”

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten is trots dat het Zwitserse FOC België samen met Spanje als koploper en voortrekker vernoemd in de uitrol van de ‘Davos Declaration’ en dat ook de Vlaamse Raad hierin actief een steentje kon bijdragen. Die internationale erkenning is tevens een pluim op de hoed van alle partijen die op initiatief van de Vlaamse Raad de verklaring op onze stand op Batibouw 2019 ondertekenden: Facilitair Bouwbedrijf, VRP Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning, VVSG, Kamp C - Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen... Eerder werd de verklaring op initiatief van de Vlaamse Raad en de Cfg-Oa ook al ondertekend door de Belgische ministers van Cultuur en de grootste Belgische architectenverenigingen.

Het Zwitserse FOC organiseert samen met COMOS, UIA en SIA op 4 en 5 november 2019 een internationale conferentie (davosdeclaration2018.ch/conference-2019) met als doel de 'high quality Baukultur' hoog op de politieke agenda te krijgen.

In die context is het FOC nu op zoek partners om de idee van 'high quality Baulkultur' verder uit te dragen.

Word partner van de Verklaring van Davos via deze link.

02 juli 2019