Bereken de werktijd van een architectenopdracht

Dankzij de rekenmodule, ontwikkeld door de KU Leuven, kunnen bouwers en verbouwers, en ook architecten, berekenen hoeveel werkuren een architect gemiddeld presteert bij een nieuwbouw- of verbouwingsproject.

De rekenmodule is bedoeld om een goed onderbouwd idee te geven van de omvang van de prestaties van de architect wanneer er wordt onderhandeld over het ereloon.

De berekening van de gemiddelde werktijd van de architect gebeurt op basis van een aantal in vullen parameters zoals het type project, de bebouwde oppervlakte van het project en het bouwbudget. Optioneel kan het gemiddeld aantal werkuren worden vermenigvuldigd met een prijs per uur. Zo heeft de gebruiker onmiddellijk een indicatie van wat een gemiddeld ereloon zou kunnen zijn voor een welbepaald project.

De rekenmodule werd ontwikkeld op basis van een wetenschappelijk onderzoek dat door de KU Leuven werd uitgevoerd in opdracht van de Orde van Architecten – Vlaamse Raad. In totaal namen er 687 Vlaamse architecten aan het onderzoek deel, meer dan 2.000 cases werden onderzocht en in kaart gebracht. De volledige studie kan u hier nalezen.

Ga naar de rekenmodule