ACE-gids: een inleiding tot BIM

Recent bracht de ACE een korte gids (in het Engels) uit over Building Information Modelling (BIM) om architecten te ondersteunen bij het omgaan met digitale modellen en processen.

Op dit moment is er geen duidelijk begrip of definitie van het begrip BIM. Betekent het 3D-modellen, is het een instrument, is het een proces, is het een methode of is het een business model? De vragen zijn talrijk en dit komt tot uiting in de vele definities die in de bouwsector te vinden zijn. Het huidige antwoord is dat het concept van BIM een beetje van alles omvat.

Het doel van deze gids is om een aantal antwoorden te geven op de uitdaging van de snel voortschrijdende digitalisering in de bouwsector. Deze gids gaat over wat we nu kunnen doen om waarde toe te voegen aan architecten, projecten, partners en onze klanten die werken in een snel evoluerende digitale omgeving: hoe kunnen architecten hun IT-capaciteiten verbeteren en hun traditioneel visuele, op geometrie gebaseerde vorm van communicatie uitbreiden met alfanumerieke gegevens die geassocieerd worden met BIM-modellen en data-objecten/bouwonderdelen? 

Het handboek wil advies geven over hoe om te gaan met uitdagingen die zich voordoen bij het ontwerpen van een project met behulp van BIM en een voorbeeld geven van wat als gevestigde praktijk kan worden beschouwd bij het werken met 3D-software en BIM-gerelateerde processen.

De gids is geschreven door Peter Hyttel-Sørensen, voorzitter van de ACE BIM Work Group met de steun van de leden va de  ACE BIM-werkgroep. 

>>> Lees hier de ACE-gids: een inleiding tot BIM >>>

 


Downloads