Informatie over (ver)bouwen, renoveren en wonen

Vergunningen, procedures, gewestplannen, premies.

Vlaanderen

Vlaamse overheid

vlaanderen.be

Vlaanderen.be is de officiële website van de Vlaamse overheid. Hier vind je heel wat informatie over kwaliteitsvol, energiezuinig en betaalbaar wonen in Vlaanderen.

Departement Omgeving

omgeving.vlaanderen.be

Hier vind je een overzicht van de wetgeving die van toepassing is op de ruimtelijke ordening en het leefmilieu in het Vlaams Gewest. Je vindt er ook alle informatie over de omgevingsvergunning en het omgevingsloket.

Mijn VerbouwPremie

vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie

Het online loket voor de aanvraag van premies van de Vlaamse overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen. 

Vlaams Energie- en Klimaatagentschap

vlaanderen.be/veka

Hier vind je onder meer een premiezoekrobot voor energiepremies in Vlaanderen, je ontdekt er jouw woningpas, de zonnekaart en een tool om uw EPC te testen. 

Geopunt Vlaanderen

geopunt.be

Geopunt is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie. Je vindt er onder meer de gewestplannen terug waarop je kan nagaan in welke zone jouw perceel ligt, luchtfoto’s en diverse kaarten waarop waterlopen, bedrijvenzones, zorgcentra en meer zijn aangeduid.

Federale overheid

Federale Overheidsdienst Financiën

financien.belgium.be

Op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën vind je informatie over de btw-regels, -tarieven en -procedures.

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Algemene informatie

be.brussels

Be.brussels is de officiële website van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hier kan je terecht voor algemene informatie rond ruimtelijke ordening en huisvesting in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Wonen in Brussel

woneninbrussel.be

Op deze site vind je informatie over huren, kopen, premies en voordelen en andere woonvormen in Brussel.

Laatste aanpassing: .