Inspiratie over (ver)bouwen, renoveren en wonen

Ecologisch bouwen, passief bouwen, circulair bouwen. Ontwerp en design. Evenementen.

Duurzaam bouwen

Ecologisch bouwen

vibe.be

Het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen (VIBE) verzamelt en verspreidt informatie over gezond en milieuverantwoord (ver)bouwen. In de databank kan je op zoek gaan naar bouwprofessionals die een VIBE-erkenning bezitten.

Circulair bouwen

vlaanderen-circulair.be

Vlaanderen Circulair is het knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen. Het is een partnerschap van overheden, bedrijven, middenveld en kenniswereld die samen actie ondernemen.

Kennisplatform Energieneutraal Bouwen

pixii.be

Pixii is een neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling die bouwactoren helpt bij zowel innovatie, informatie en netwerking als op de werf en die wil inspireren en motiveren tot het bouwen van passieve en energieneutrale gebouwen

Ecobouwers

ecobouwers.be

Ecobouwers is een onafhankelijke bouwsite over duurzaam bouwen en wonen. Op ecobouwers.be helpen ge├źngageerde milieubewuste (ver)bouwers en professionals iedereen die een duurzaam en energiezuinig huis voor de toekomst wil bouwen of verbouwen.

Homegrade 

homegrade.brussels

Op Homegrade kun je terecht voor informatie en advies op het gebied van akoestiek, energie, huisvesting, renovatie, patrimonium en stedenbouw.

Ontwerp en design

Entrr

entrr.be

Entrr.be is een online ontmoetingsplaats voor architecten, (ver)bouwers en producenten. Op Entrr.be vind je opmerkelijke projecten van Belgische architecten en informatie over innovatieve materialen.

Laatste aanpassing: .