Architect@Work Brussels voltreffer met 3.500 bezoekers

Op woensdag 29 en donderdag 30 mei vond de tweede editie plaats van Architect@Work Brussels, op de site van Tour & Taxis. Nadat de openingseditie in 2022 al onverwacht sterk had geopend, was deze editie opnieuw een voltreffer met net geen 3.500 bezoekers. Dat is een kwart meer dan twee jaar geleden.

Uiteindelijk werd afgeklopt op 3.496 bezoekers, waarbij donderdag duidelijk de populairste dag was (42% op woensdag en 58% op donderdag). Hierbij viel niet enkel op hoezeer de talrijke door de exposanten voorgestelde innovaties in de smaak vielen, maar hoe ook de belangstelling voor de randmanifestaties enorm groot was. Zeker het seminarprogramma sprak meer professionals dan ooit aan.

“De absolute trekker bij de seminars was dat over het gebruik van AI in de architectuur van Tim Fu, waarbij de seminarieruimte afgeladen vol zat en er zelfs een aantal mensen zonder zitplaats moesten meevolgen. Daarnaast was er ook flink wat belangstelling voor het mooie gevelverhaal van Michiel Riedijk, waarbij tal van Belgische projecten de revue passeerden, waaronder de Herman Teirlinck- en Gare Maritime-gebouwen, twee bouwwerken op de site waar ons event plaatsvond”, zegt Exhibition Manager Anne-Laure Van de Ginste. “Opvallend was verder hoe we ook een kleine 500 bezoekers op ons digitaal platform mochten verwelkomen die de seminars live mee volgden. De voorschrijver bleek tevens zeer gecharmeerd door de inbreng van kunstenaar/beeldhouwer Conrad Willems en werd duidelijk verrast door FEBELCEM / FEBELARCH, dat met een vernieuwde en grotere opstelling uitpakte dan tijdens Architect@Work Kortrijk 2023.”

De beide dagen waarop de volgende editie van het tweejaarlijks georganiseerde Architect@Work Brussels zal plaatsvinden, worden binnenkort bekendgemaakt. De derde editie van het event komt er tijdens de lente van 2026. De volgende Benelux editie die op de planning staat op 11 & 12 september, 2024, is Architect@Work Rotterdam. 

brussels.architectatwork.be

Bron: ARCHITECT@WORK

►►► De Orde van Architecten organiseerde tijdens Architect@Work Brussels het seminarie Retrofit: de toekomst van duurzaam bouwen