ARCHITECT@WORK Kortrijk focust op Super Skin

Op 11 en 12 mei opent ARCHITECT@WORK opnieuw de deuren in Kortrijk Xpo. In 2003 begon het bloeiende verhaal van dit unieke, internationale sectorgebeuren precies daar. Nu, 20 jaar later, is Kortrijk aan zijn 11de editie toe. Met ‘Super Skin’ staat ook dit keer een boeiend, veelzijdig en actueel thema centraal.

Met 6.233 voorschrijvers noteerde ARCHITECT@WORK Kortrijk in 2021 een recordaantal bezoekers. Voor de komende editie lijkt de positieve trend zich alvast door te zetten. De 284 standen zijn, op enkele na, allemaal ingevuld. Stuk voor stuk met innovatieve oplossingen van gepassioneerde fabrikanten en verdelers.

Beproefde succesformules en verrassende nieuwigheden

Never change a winning team. In mei keert het unieke standenconcept van Creative Fo(u)r dan ook terug. De innovaties worden voorgesteld in driehoekige standen, telkens per 4 gegroepeerd. Bezoekers ontdekken de beurs doorheen deze uniforme modules, in maximaal contact met de exposanten.

Ook het seminar programma is er als vanzelfsprekend terug bij, met klinkende namen en een breed scala aan onderwerpen rond het thema ‘Super Skin’. “Dat gaat veel ruimer dan de buitenschil van gebouwen, wat de meest voor de hand liggende invulling is”, benadrukt Exhibition Manager Anne-Laure Van de Ginste. “Het gaat over alles met uitzonderlijke kwaliteiten en mogelijkheden.” Andere vertrouwde randevents zijn materialenexpositie MaterialDistrict, de bookshop van Theoria en fototentoonstelling Images by DAPh.

Bijzondere nieuwigheden deze editie zijn dan weer de kunstinstallatie HYLE SQUARE-22.1 van de Nederlander Jochem Esser, out-of-the-box concepten onder de noemer INSTALLATION by FEBE en een blik op de unieke architectuuropleiding Built Environment van Howest. “Daarmee hebben we opnieuw voor elk wat wils. We hopen heel wat gekende en nieuwe gezichten te verwelkomen”, besluit Anne-Laure.

Lees meer over de seminaries en innovaties op kortrijk.architectatwork.be