Bis architectuurwedstrijd - dien uw project in voor 21 augustus

Bis, bouw- en interieursalon gaat sinds 2009 jaarlijks op zoek naar interessante architectuurprojecten rond een actueel en duurzaam thema. Met thema’s als ‘Zichten’ (2015), ‘Energie- en mobiliteit’ (2016), ‘Inbreiding als happy living’ (2017), ‘Herbestemming’ (2018), ‘Sharing’ (2019) en ‘Circulair bouwen’ (2022) kiest de wedstrijd telkens voor actuele en duurzame onderwerpen. Dat is dit jaar niet anders. Met de bedoeling het grote publiek te inspireren, kiest Bis deze editie voor het thema Levenslang wonen.

Zoektocht naar inspirerende projecten

Wonen doen we levenslang. Maar kunnen we ook effectief levenslang verblijven in onze woning? Is die voorzien op verschillende levensfases? Als jongvolwassene, als single, als koppel met of zonder kinderen, als oudere, als hulpbehoevende …? Veranderingsgerichte architectuur houdt vanaf de start rekening met het aantal bewoners en hun persoonlijke evolutie. De woning groeit mee, die is flexibel, duurzaam en toegankelijk. De architect heeft hierbij de boeiende opdracht om tendensen te combineren tot een gepaste en future proof woonoplossing. De Bis-architectuurwedstrijd 2023 is op zoek naar projecten die focussen op ‘levenslang wonen’. Heeft u projecten bedacht of gerealiseerd rond dat thema? Dien dan zeker uw project in.

Welke projecten mag u inzenden?

Residentiële projecten waarbij de architect op een creatieve manier aandacht schenkt aan het thema ‘levenslang wonen’. Zowel gerealiseerde als niet-gerealiseerde projecten kunnen deelnemen. De winnende projecten zijn een inspiratiebron en blik op de toekomst voor de particuliere bezoekers (bouwers en verbouwers) van Bis. Een architect/bureau mag meerdere projecten inzenden.

Hoe zendt u uw project(en) in?

►►► Lees het wedstrijdreglement

Enkel projecten die de organisator voor 21 augustus om 16 uur digitaal ontvangt, zullen gejureerd worden. Op 28 augustus kiest de jury 4 winnende projecten. De winnaars worden begin september op de hoogte gebracht en worden bekroond met een welverdiende plaats in de spotlights.

►►► Lees meer over de Bis architectuurwedstrijd