Expo '20 Architectural Projects Against Climate Change'

Met de steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie organiseert de Architects’ Council of Europe een reizende tentoonstelling met 20 Europese architectuurprojecten die positief omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering. De 20 projecten, waaronder ook een Belgisch project, vallen op door hun verantwoordelijke en innovatieve manier van ontwerpen en bouwen.

De 20 projecten laten zien dat een holistische, architecturale benadering verschillende inzichten kan geven voor het ontwerpen van creatieve, aangepaste gebouwen en stedelijke projecten.

Dit zijn de deelnemende architectenbureaus:

Baumschlager Eberle Architekten, Philippe Samyn en Partners architecten & ingenieurs, Projektil architekti, Christensen & Co. Architecten, Maison Edouard François, Epicuria Architectes, ARGE Bogevischs Buero Architekten & Stadtplaner, SHAG Schindler Hable Architekten, Reichel Schlaier Architekten, Habil István Kistelegdi, Dún Laoghaire Rathdown County Council Architects Department, Mirko Franzoso, 5.iela, M3 Architectes, Architecture Project, De Urbanisten, de gemeente Lissabon, Stefan Nesic, Grüntuch Ernst Architects, Marge Architects en Feilden Clegg Bradley Studios is hier beschikbaar.

Dankzij de Orde van Architecten kan u de tentoonstelling, die eerder al van 30 september tot 4 oktober te zien was in het Europees Parlement, nog tot 15 januari bezoeken in het Koninklijk Pakhuis op de site van Tour &Taxis, Brussel.

Toegang is gratis.

Lukt het u niet om voor 15 januari naar Brussel af te zakken? Download het de brochure met de 20 architectuurprojecten.