Nieuwjaarsboodschap van de voorzitter

In zijn nieuwjaarsboodschap kijkt Jos Leyssens, voorzitter van de Orde van Architecten, vooruit naar de uitdagingen die ons wachten in het nieuwe jaar. Maar in de eerste plaats wenst hij u een gelukkig nieuwjaar, met veel energie en een goede gezondheid.

Beste collega,

Ik wens u voor 2024 een goede gezondheid, veel energie, daadkracht en doorzettingsvermogen.

Dit jaar belooft geen gemakkelijk, maar wel een belangrijk jaar te worden. Er zijn zeer veel uitdagingen en helaas zullen er te weinig beslissingen kunnen genomen worden. In een verkiezingsjaar worden nagenoeg geen nieuwe openbare projecten opgestart en schuiven besturen de keuzes voor zich uit.

Het is een tijd van relatieve onzekerheid en dat geeft een gevoel van instabiliteit. De sterk veranderende bouwrealiteit maakt echter het bijstellen van onze visies en wetgeving en een betere maatschappelijke appreciatie noodzakelijk.

Wij moeten dus eens te meer schouder aan schouder staan om hier sterk door te komen. Collegialiteit, onderling respect en de bundeling van onze krachten, kunnen hierbij zeker helpen. Wij zullen ons alvast goed voorbereiden voor de nieuwe periode die er zeker zal aankomen nadat het verkiezingsstof zal gaan liggen zijn.

De kersverse lichting binnen de Orde van Architecten gaat hiervoor met enthousiasme en gedrevenheid aan de slag. Wij konden al rekenen op uw stem, u mag tellen op onze uiterste inzet. Samen willen wij er werk van maken om ons mooie beroep opnieuw beter op de kaart te zetten.

Jos Leyssens

ir.-architect
Voorzitter Vlaamse Raad en Nationale Raad
Orde van Architecten

 

Lees ook het persbericht: Jos Leyssens is nieuwe voorzitter van de Orde van Architecten, waarin hij meer uitlegt over zijn toekomstplannen. 

Lees de speech van Jos Leyssens tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten op vrijdag 26 januari.