Orde nodigt Europese architectuurorganisaties uit op exclusief event

Belgian Beer World

In het kader van het Belgische EU-voorzitterschap nodigde de Orde van Architecten de vertegenwoordigers van Europese architectenorganisaties uit voor een exclusief evenement in Brussel.

Op donderdag 18 april organiseerde de Architect’s Council of Europe in Brussel de conferentie 'Sharing common values:  Internationalisation of the architectural profession and the New European Bauhaus'. De dag nadien, op vrijdag 19 april, vond de ACE General Assembly plaats, de jaarlijkse Algemene Vergadering. Gezien er tijdens deze tweedaagse heel wat afgevaardigden van Europese architectenorganisaties in Brussel waren, en ook omwille van het Belgische EU-voorzitterschap, nodigde de Orde van Architecten iedereen donderdagavond uit voor een exclusief event in Belgian Beer World, een goednieuw museum gewijd aan ons Belgisch bier, gelegen in het voormalige beursgebouw. Een 90-tal vertegenwoordigers uit binnen- en – vooral – buitenland genoten van een exclusieve rondleiding in het grootste interactieve biercentrum ter wereld.

Het internationale gezelschap werd verwelkomd door de voorzitter van de Orde van Architecten, Jos Leyssens. Hij vertelde enkele weetjes over ons Belgisch bier, de productie ervan en het bierverbruik in Europa. Daarna kwamen twee architecten aan het woord die nauw betrokken waren bij de begeleiding van het verbouwingsproject. De toespraken werden gevolgd door een degustatie in The Beerlab, met een adembenemend uitzicht over Brussel.

Architect's Council of Europe

De Architects' Council of Europe (ACE) is de representatieve organisatie voor het architectenberoep op Europees niveau: het streeft ernaar om met één stem namens de architecten te spreken om zijn doelen te bereiken.

Het groeiende aantal leden bestaat momenteel uit 52 ledenorganisaties, de regelgevende en beroepsorganisaties in alle lidstaten van de Europese Unie (EU), de toetredingslanden, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Noorwegen, en zes waarnemende leden - Servië, Oekraïne, Montenegro, de Republiek Noord-Macedonië, de Republiek Kosovo en de Republiek Moldavië. Via hen vertegenwoordigt de ACE de belangen van meer dan een half miljoen architecten uit 36 landen in Europa. 

De Orde van Architecten en de Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) zijn lid van de ACE.