Realty 2023 (19 & 20/9): bekendmaking thema en programma

copyright Ingrid Stojnic

De gekende vastgoedbeurs Realty vindt plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 september in Brussel en is reeds toe aan haar 15de editie. Ook architectuur krijgt de volle aandacht met onder meer een eigen paviljoen én de komst van internationaal gerenommeerde (landschaps)architecten zoals Giulia Frittoli (BIG Copenhagen) en Bas Smets.

“Realty is een niet te missen event voor alle professionals die enigszins met de vastgoedsector in contact komen. Met een beurs van 2 dagen, 2.000 bezoekers, 21 inspirerende conferenties en 100 sprekers belooft het een boeiende editie te worden waar we meer dan ooit inhaken op actuele thema’s”, klinkt het bij Nele Verhaeren, Managing Director Realty.

Traditiegetrouw komen vastgoedprofessionals van België en Luxemburg in de derde week van september samen op de vastgoedbeurs Realty. Gedurende twee dagen worden uitdagingen in onze samenleving met betrekking tot het vastgoed aangekaart onder de vorm van conferenties. Burgemeesters, schepenen Ruimtelijke Ordening, bouwpromotoren, vastgoedmakelaars, architecten, vastgoedexperten, academici en investeerders zijn er traditiegetrouw dan ook aanwezig. Dit jaar vindt de beurs plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 september in ‘Gare Maritime’ op de Tour & Taxis site in Brussel.

Doelstellingen 2050

Het centrale thema van dit jaar ‘Milestones - How will we live in 2050?’ laat al vermoeden dat de focus dit jaar ligt op hoe wij in de (nabije) toekomst zullen wonen, leven, werken. Want hoe we over 3 decennia gaan wonen, zal direct te linken zijn aan de huidige klimaatdoelstellingen van 2050 die vandaag al dichterbij zijn dan velen denken. Het werd reeds vaker gezegd door tal van vastgoedexperten: ons vastgoedpatrimonium moét duurzamer worden. En of we goed op weg zijn? Dat zou je denken door alle technologische ontwikkelingen en maatregelen die ons worden opgelegd. Vragen als ‘hoe zullen we duurzaam én betaalbaar kunnen wonen?’, ‘hoe creëren we de synergie tussen verschillende gebouwen en verschillende wijken?’, etc. zullen door nationale en internationale sprekers beantwoord worden. ​

Innovatie, architectuur en jong talent

Wat nieuw is tijdens deze editie, is onder andere een focus op de jonge generatie. We betrekken verschillende universiteiten (KULeuven, VUB, ULB, St Louis) om hun laatste onderzoeken voor te stellen. Er is aandacht voor het innovatieve aspect en smart solutions in het vastgoed in ‘the Innovation section’, in samenwerking ProptechLab, én er komt een architectenpaviljoen.

www.realty-belgium.be