Samenwerken met de faculteit - KU Leuven

De Faculteit Architectuur van de KU Leuven biedt diverse samenwerkingsmogelijkheden aan en bouwt zo aan een duurzaam netwerk met organisaties uit de private, de publieke en de non-profit sector en met alumni.

De alumni- en stagewerking is sterk verbonden met het praktijkgerelateerd onderwijs en onderzoek eigen aan de faculteit. Een samenwerking creëert een wisselwerking tussen de integratie van architecturale expertise in de samenleving en de herintroductie ervan binnen de universiteit. 

Studenten krijgen al tijdens hun opleiding de kans om praktijkervaring op te doen bij internationaal gerenommeerde bureaus in België en daarbuiten. Een eerste stap in de uitbouw van een professioneel netwerk en loopbaan wordt zo gezet. Via service-learning kunnen studenten er - desgewenst - voor kiezen om nog een stap verder te gaan en zich inzetten voor maatschappelijk kwetsbare actoren als onderdeel van het curriculum.

Ook na het afstuderen begeleidt de faculteit studenten bij het lanceren van hun carrière via haar Career Corner en Alumni Corner voor startende (interieur)architecten, stedenbouwkundigen en onderzoekers.

Meer informatie hierover vind je op de website van de KU Leuven.

Bron: KU Leuven