Tweede editie ARCHITECT@WORK Brussels (29-30 mei)

Op woensdag 29 en donderdag 30 mei vindt in de sheds 1 en 2 van Tour & Taxis de tweede editie plaats van ARCHITECT@WORK Brussels plaats. Op 30 mei organiseert de Orde van Architecten de paneldiscussie 'Retrofit: de sociale, ecologische en economische voordelen’. Dezelfde dag zijn er ook nog twee topsprekers: Tim Fu zal het hebben over AI-toepassingen in de architectuur, Michiel Riedijk komt praten over architecturale innovatie en de zoektocht naar identiteit.

Op woensdag 29 en donderdag 30 mei vindt in de sheds 1 en 2 van Tour & Taxis de tweede editie van ARCHITECT@WORK Brussels plaats. Inmiddels staat het hele programma tot in de kleinste details op punt. 

Wat kun je zoal verwachten? Zoals gebruikelijk bij elke organisatie van ARCHITECT@WORK loopt ook het event in Brussel onder een centraal thema. Dat is dit jaar ‘Super Skin’, dat het niet enkel heeft over de buitenschil van gebouwen, ook binnen kunnen tal van afwerkingen een Super Skin hebben. Naar goede gewoonte kun je als bezoeker terecht op tal van randmanifestaties, zoals CONSTRUCTION IV door beeldhouwer Conrad Willems of SUPER SKINS, de materialententoonstelling van MaterialDistrict. 

Op beide dagen worden in totaal zes interessante seminaries aangeboden. Op dag twee is er om 13.30 uur het seminar 'Retrofit: de sociale, ecologische en economische voordelen’, een initiatief van de Orde van Architecten–Vlaamse Raad. Deze paneldiscussie met Hanne De Vos (projectleider B-architecten), Sara Vermeulen (zaakvoerder Caspar Consulting en beleidsmedewerker onroerend erfgoed bij de Vlaamse Overheid), Frederique Hermans (senior architect a2o) en Johan Anrys (zaakvoerder 51N4E), gemodereerd door Bertrand Lafontaine (hoofdredacteur Architectura), bespreekt de energetische verbeteringen van bestaande gebouwen en structuren door die te updaten met hedendaagse systemen en technologieën.

Later op dezelfde dag komt Tim Fu van Studio Tim Fu Ltd. spreken over het gebruik van AI in de architectuur en is er nog een uitgebreide toelichting van Michiel Riedijk van Neutelings Riedijk Architecten over de renovatie van de Gare Maritime (op de site van Tour & Taxis). 

Wie aanwezig wil zijn op ARCHITECT@WORK Brussels moet zich vooraf registreren. Dit kan online via de website (zie hieronder). Het event kan gratis bijgewoond worden, mist registratie via de code die op een reeds verstuurde uitnodiging vermeld staat. Wie geen uitnodiging ontving, wordt verzocht een e-mail te sturen naar brussels@architectatwork.com, waarin vermeld wordt wat de professionele activiteit is. 

Het volledige programma vind je op brussels.architectatwork.be