Vier Belgische projecten geselecteerd voor Mipim Awards

Vier Belgische projecten zijn geselecteerd voor een award op de vastgoedbeurs Mipim, die plaatsvindt van 10 tot 13 maart in het Franse Cannes. Mipim is een van de grootste vastgoedbeurzen ter wereld en zet spraakmakende vastgoedprojecten in de kijker.

Het Chirec Delta ziekenhuis van Assar Architects, werd genomineerd in de categorie beste medisch complex. The Cosmopolitan in Brussel van Bogdan & van Broeck in samenwerking met Besix Real Estate en Vanhout maakt kans op een award voor beste gerenoveerd gebouw. Nog in de hoofdstad maakt Tivoli Green City kans in de categorie beste stedelijk project. Dit innovatieve project was een samenwerking van tal van bedrijven waaronder BAM Contractors, Pargesy, kairos, M&M Sittly, BEAI, architectenass, CERAU, Atelier 55, Atlante, YY Architecture en Eole. Het zorghotel van het Rode Kruis in Zuienkerke van POLO Architects in samenwerking met LAND landschapsarchitecten, Boydens Engineering en Planet Engineerin is genomineerd voor de award voor beste hotels en toeristische complexen.

De Belgische onderneming Immobel is ook nog genomineerd voor de ontwikkeling van de historische site Granary Island in het Poolse Gdansk.

In totaal zijn 45 projecten uit 19 landen geselecteerd. De laureaten worden bekendgemaakt op 12 maart.

Maak kennis met de finalisten op mipimawards.com/mipimawards2020