bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Omgevingsloket - Overgangsfase naar 1 januari 2018

Wie dit jaar nog een aanvraag wil indienen via het DBA-loket, doet dit best voor 1 december 2017.

Vanaf 1 januari 2018 werkt elke Vlaamse gemeente met het loket voor omgevingsvergunningen (OMV-loket) en niet meer met het loket voor bouwaanvragen (DBA-loket). Nieuwe aanvragen worden dus vanaf 1 januari ingediend in het digitaal loket voor omgevingsvergunningen.

Wanneer in de loop van december een aanvraag wordt ingediend in het loket voor digitale bouwaanvragen en het dossier in januari onvolledig of onontvankelijk wordt verklaard, dan moet het dossier opnieuw worden ingeven en ingediend via het loket voor omgevingsvergunningen. We willen u aanraden om hiermee rekening te houden.

Het loket voor digitale bouwaanvragen en het loket voor omgevingsvergunningen zijn twee aparte toepassingen die niet toelaten dat dossiers gedupliceerd kunnen worden. Wie nog een aanvraag indient via het DBA-loket, doet dit dan ook best nog voor 1 december 2017.

Vanaf 1 januari 2018 zal ook de EPB-regelgeving worden verstrengd.

08 november 2017