bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Open wervendag op 30 mei gaat digitaal

De Open Wervendag gaat dit jaar als gevolg van de coronapandemie digitaal. Geïnteresseerden kunnen op zondag 30 mei, en ook nog gedurende de hele maand juni, vanuit hun luie zetel 124 werven bezoeken. Het gaat om 73 werven in Vlaanderen, 30 in Wallonië en 21 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat meldt initiatiefnemer Confederatie Bouw.

 

Blikvangers zijn onder meer de werken rond de nieuwe sluis in Terneuzen en rond de nieuwe stormvloedkering in Nieuwpoort, maar ook de bouw van een depot in Anderlecht voor de metro's van de MIVB, de bouw van de nieuwe hoofdzetel van de RTBF in Schaarbeek en de aanpak van de vervuiling in het 19de-eeuwse Fort Sint-Filips in Antwerpen krijgen de nodige aandacht.

Op diverse werffiches treffen de virtuele bezoekers niet enkel beschrijvingen en foto's maar ook video's aan. Daarnaast is er een reportage over bouwberoepen en innovatieve bouwtechnieken met beelden van werven en interviews. "We lieten enkele vloggers en bloggers los op interessante werven, deden interviews en laten boeiende werven zien", aldus gedelegeerd bestuurder Robert de Mûelenaere.

De Open Wervendag, die inmiddels aan zijn veertiende editie toe is, is een jaarlijkse imagocampagne van de Confederatie Bouw om de sector positief in de kijker te zetten. Een overzicht van alle deelnemende werven is te vinden op https://openwervendag.be/werven.

Bron: Belga
 

 

26 mei 2021