bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Orde blikt tevreden terug op openingsdag Batibouw

Op de eerste dag van Batibouw, 21 februari, ondertekenden een aantal Vlaamse organisaties de Verklaring van Davos 'Naar een kwaliteitsvolle Baukultur voor Europa'. Eerder werd de verklaring ook al ondertekend door de beroepsverenigingen en de Europese en Belgische cultuurministers. Later op de dag mochten we ook Lydia Peeters, Vlaams minister van Financiƫn, Begroting en Energie verwelkomen op onze stand.

Op de eerste dag van Batibouw, 21 februari, ondertekenden vertegenwoordigers van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, het Agentschap Facilitair Bedrijf en Kamp C/Provincie Antwerpen de Verklaring van Davos 'Naar een kwaliteitsvolle Baukultur voor Europa'. 

Door de ondertekening verbinden ze zich ertoe de Baukultur te promoten bij alle betrokken spelers en deze toe te spitsen op de maatschappelijke culturele waarden. Begin 2018 werd de verklaring ondertekend door de Europese ministers van Cultuur en tal van nationale en internationale instanties. Op 3 oktober 2018 ondertekenden op initiatief van de Orde van Architecten ook de Belgische ministers van Cultuur en de belangrijkste Belgische architectenverenigingen deze verklaring.

Dezelfde dag kregen we ook het bezoek van Lydia Peeters, Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie. Op de gesprekstafel onder meer de verlaagde btw-regeling voor sloop- en hernieuwbouw en de communicatie rond de 'Benovatiecoaches'.

Foto's: (c) Isabelle Pateer

26 februari 2019