bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Renovatiedag lokt 2.500 bezoekers

Renovatiedag heeft dit jaar 2.500 bezoekers gelokt. Dat melden organisatoren Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en het tijdschrift Ik ga Bouwen zondag. Vanwege de coronacrisis ging een deel van de projectbezoeken online door. Daarbij zijn 200.000 virtuele 'bezoeken' geteld.

Tientallen innovatieve renovaties in Vlaanderen en Brussel zwaaiden zondag/vandaag de deuren open tijdens de 23ste editie van de Renovatiedag. 2.500 nieuwsgierigen trokken eropuit tijdens de openhuizendag. Maar ook wie thuisbleef kon dit jaar binnenkijken in alle deelnemende projecten, via onder meer videorondleidingen. Zo lokte de Renovatiedag nog eens 40.000 "virtuele" bezoekers, goed voor 200.000 projectbezoeken op www.renovatiedag.be. Bezoekers konden onder meer terecht in de herbestemde Sint-Jozefskerk in Roeselare, die nu dienst doet als kantoor en polyvalente ruimte. Ook het voormalige postgebouw in Tienen dat is omgebouwd tot appartementen, was open voor publiek.

"We moeten elk jaar 95.000 woningen renoveren om de klimaatdoelstellingen te halen. We hopen met dit initiatief heel wat verbouwers in spe een extra duwtje in de rug te geven. Tijdens De Renovatiedag ontdekken bezoekers ter plaatse dat duurzaamheid, esthetiek en comfort perfect hand in hand gaan, dankzij de creatieve ingrepen van een architect", zegt directeur Steven Lannoo van NAV

07 juni 2021