Hoe word ik stagemeester?

Aan welk voorwaarden moet ik voldoen? Hoe verlopen de aanvraag en de inschrijving?

Voorwaarden

U moet minstens tien jaar op de tabel van de Orde van Architecten ingeschreven zijn, wil u kunnen optreden als stagemeester. Uw eigen stageperiode telt hierbij niet mee. Buitenlandse ervaring kan dan weer wel worden meegerekend.

Aanvraag indienen

Om te kunnen optreden als stagemeester moet u een aanvraag indienen bij team Stage: stage@ordevanarchitecten.be

U dient twee documenten te bezorgen:

Vervolgens plant uw provinciale raad een stageplaatsbezoek in. Tijdens dit stageplaatsbezoek gaat een stagecommissaris (mandataris) ter plaatse na of uw kantoorinrichting een stage toelaat. Onze stagecommissaris zal zijn of haar advies aan de provinciale raad overmaken, waarna er een beslissing zal genomen worden over uw aanvraag. Elke provinciale raad komt maandelijks bij elkaar.

Eens de aanvraag is gebeurd en deze door de provinciale raad werd goedgekeurd, blijft u ingeschreven als stagemeester. Het is dus niet nodig om voor een volgende stagiair opnieuw een aanvraag tot stagemeester in te dienen. 

Bij lange inactiviteit als stagemeester kan er door de provinciale raad eventueel wel gevraagd worden om een nieuwe aanvraag te doen. Hieraan gekoppeld kan er eventueel ook een nieuw stageplaatsbezoek plaatsvinden.

De Orde hanteert de aanbeveling dat er maximum twee  stagiairs per stagemeester kunnen worden aanvaard.

Gids voor de stagemeester

Wilt u meer weten over het stagemeesterschap? 
Lees zeker onze Gids voor de stagemeester.

Laatste aanpassing: .