In de kijker


Zomersluiting provinciale raden

Tijdens de zomervakantie zullen de provinciale raden tijdelijk de deuren sluiten. De sluitingsperiodes vindt u terug op de contactpagina's. De kantoren van de Vlaamse Raad blijven de hele zomer telefonisch bereikbaar.

7 juni

ACE-lidorganisaties betuigen hun steun aan Duitsland voor de HOAI

De ACE blijft erbij dat de HOAI geen belemmering vormt voor de grensoverschrijdende vestiging en dienstverlening op het gebied van architectuur en techniek in Europa en dat de afschaffing van de verplichte barema's voor honoraria in andere lidstaten in het verleden evenmin heeft geleid tot een...

4 juni

14 procent wijkt af van stagecontract Orde kijkt strenger toe op naleving stagevergoeding

Uit een recente anonieme bevraging* bij 415 stagiairs (stageperiode 2013-2019), uitgevoerd door de Orde van Architecten, is gebleken dat contractuele afspraken tussen stagiairs en stagemeesters niet altijd worden nageleefd door de stagemeester. Zo gaf 14 procent van de deelnemende stagiairs aan...

4 juni

Orde blikt tevreden terug op stage-evenement 2019: "Een aanrader voor iedereen die stage wil lopen"

Op woensdag 15 en donderdag 16 mei organiseerde de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten haar jaarlijkse stage-evenement. Laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaarsstagiairs werden er geïnformeerd over het verloop van de stage en konden er in dialoog gaan met jonge architecten en...

21 mei

Wat kan de Orde voor u doen?


  • Voor deontologische geschillen kan u zich wenden tot de Orde van Architecten.
  • In geval van betwisting over het bedrag van de honoraria, kan de Orde van Architecten op gezamenlijk verzoek van de architect en van zijn klant, het bedrag ervan vaststellen.
  • De Orde van Architecten kan ook geraadpleegd worden met het oog op de naleving van de verzekeringsplicht.
  • Bij de Orde van Architecten kan u een document bekomen dat bevestigt of een architect al dan niet is ingeschreven op de tabel of op de lijst van stagiairs.
  • Via de zoekmodule 'Vind een architect' vindt u alle architecten terug die in Vlaanderen het beroep van architect mogen uitoefenen.

Contacteer ons

Waarom een architect?


Als bouwheer wilt u natuurlijk het maximum halen uit elke vierkante meter. Maar heeft u al stilgestaan bij de vele voordelen van het werken met een architect? Al van voor de echte start van uw grote bouwavontuur kan hij het potentieel van uw bestaande woning of bouwgrond bekijken, een eerste indruk geven van hoe uw toekomstige woning er zou kunnen uitzien en helpen bij de raming van het bouwbudget.

Laat uw dromen en ideeën gerust de vrije loop: ook op kleinere oppervlaktes en met minder grote middelen kunnen mooie projecten worden gerealiseerd. Elke architect is een allrounder die luistert naar uw noden en verlangens, creatief met ruimte omspringt en inventieve oplossingen bedenkt. Hij is op de hoogte van de allernieuwste materialen en technieken en creëert de leefwereld die aansluit bij uw persoonlijkheid. Last van bouwstress? Geen nood: als vertrouwenspersoon en kwaliteitsbewaker loodst de architect u doorheen elke fase van het bouwproces. Daarbij houdt hij het budget en de planning in het oog. Een architect helpt u bovendien bij het vervullen van je administratieve verplichtingen en vist mee uit voor welke bouwpremies u in aanmerking kan komen.

Alles over bouwen of verbouwen met een architect