In de kijker


Dit zijn de 22 kanshebbers voor de Belgian Building Awards

22 genomineerden maken nog kans op een Belgian Building Award die zal uitgereikt worden op dinsdag 3 maart op Batibouw. Een negenkoppige jury heeft de longlist van meer dan 90 inzendingen herleid tot een shortlist van 22 kandidaturen binnen vier categorieën: 3|2|1 Facade Award, Build2Work, Mixed...

7 januari

De architect-ondernemer | De architect voor de professionele bouwer

Tijdens de Architectendag op Batibouw op 3 maart 2020 organiseert de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten twee rondetafelgesprekken: ‘De architect-ondernemer’ en ‘De architect voor de professionele bouwer’. Wil u deze bijwonen? Schrijf u nu in.

14 januari

Nieuw op 1 januari - Strengere energie-eisen voor nieuwbouw en renovatie

Een nieuw jaar brengt ook enkele nieuwigheden mee. Wij geven u een samenvatting inzake energiepremies, EPB-eisen voor nieuwbouw en een ingrijpende energetische renovatie, uitbreiding EPC, strengere energienormen voor woningen…

1 januari

Expo '20 Architectural Projects Against Climate Change'

Met de steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie organiseert de Architects’ Council of Europe een reizende tentoonstelling met 20 Europese architectuurprojecten die positief omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering.

17 december

Wat kan de Orde voor u doen?


  • Voor deontologische geschillen kan u zich wenden tot de Orde van Architecten.
  • In geval van betwisting over het bedrag van de honoraria, kan de Orde van Architecten op gezamenlijk verzoek van de architect en van zijn klant, het bedrag ervan vaststellen.
  • De Orde van Architecten kan ook geraadpleegd worden met het oog op de naleving van de verzekeringsplicht.
  • Bij de Orde van Architecten kan u een document bekomen dat bevestigt of een architect al dan niet is ingeschreven op de tabel of op de lijst van stagiairs.
  • Via de zoekmodule 'Vind een architect' vindt u alle architecten terug die in Vlaanderen het beroep van architect mogen uitoefenen.

Contacteer ons

Waarom een architect?


Als bouwheer wilt u natuurlijk het maximum halen uit elke vierkante meter. Maar heeft u al stilgestaan bij de vele voordelen van het werken met een architect? Al van voor de echte start van uw grote bouwavontuur kan hij het potentieel van uw bestaande woning of bouwgrond bekijken, een eerste indruk geven van hoe uw toekomstige woning er zou kunnen uitzien en helpen bij de raming van het bouwbudget.

Laat uw dromen en ideeën gerust de vrije loop: ook op kleinere oppervlaktes en met minder grote middelen kunnen mooie projecten worden gerealiseerd. Elke architect is een allrounder die luistert naar uw noden en verlangens, creatief met ruimte omspringt en inventieve oplossingen bedenkt. Hij is op de hoogte van de allernieuwste materialen en technieken en creëert de leefwereld die aansluit bij uw persoonlijkheid. Last van bouwstress? Geen nood: als vertrouwenspersoon en kwaliteitsbewaker loodst de architect u doorheen elke fase van het bouwproces. Daarbij houdt hij het budget en de planning in het oog. Een architect helpt u bovendien bij het vervullen van je administratieve verplichtingen en vist mee uit voor welke bouwpremies u in aanmerking kan komen.

Alles over bouwen of verbouwen met een architect