In de kijker


Diensten tijdelijk niet bereikbaar op zaterdag 25 juli

Omwille van elektriciteitswerken zullen de volgende diensten op zaterdag 25 juli a.s. tijdelijk onbeschikbaar zijn: - zoekfunctie 'Vind een architect' - het digitaal visumplatform - het digitaal stageplatform - het ledenportaal. Onze excuses voor het ongemak.

8 juli

Sluitingsperiode provinciale raden zomer 2020

Provinciale Raad Antwerpen: 13 - 31 juli | Provinciale Raad Limburg: 13 - 31 juli | Provinciale Raad Oost-Vlaanderen: 13 juli - 3 augustus | Provinciale Raad Vlaams-Brabant en Brussel-Hoofdstad: 3 - 14 augustus | Provinciale Raad West-Vlaanderen: 20 juli - 14 augustus

23 juni

Verstrenging S-peil uitgesteld naar 2022, wel strenger E-peil in 2021

Het vereiste S-peil van 28 is ten vroegste voor januari 2022. Het verplichte E-peil moet vanaf volgend jaar wél zakken van 70 naar 60.

29 mei

Coronacrisis - Architecten kunnen alle activiteiten volledig uitoefenen

Architecten kunnen al hun activiteiten volledig uitoefenen: zowel op de werf als op kantoor. Ook bezoeken en metingen bij opdrachtgevers thuis (in of buiten het gebouw) zijn toegestaan. Opdrachtgevers mogen zich naar de architect verplaatsen in geval van noodzaak en omwille van dringende redenen....

11 mei

Wat kan de Orde voor u doen?


  • Voor deontologische geschillen kan u zich wenden tot de Orde van Architecten.
  • In geval van betwisting over het bedrag van de honoraria, kan de Orde van Architecten op gezamenlijk verzoek van de architect en van zijn klant, het bedrag ervan vaststellen.
  • De Orde van Architecten kan ook geraadpleegd worden met het oog op de naleving van de verzekeringsplicht.
  • Bij de Orde van Architecten kan u een document bekomen dat bevestigt of een architect al dan niet is ingeschreven op de tabel of op de lijst van stagiairs.
  • Via de zoekmodule 'Vind een architect' vindt u alle architecten terug die in Vlaanderen het beroep van architect mogen uitoefenen.

Contacteer ons

Waarom een architect?


Als opdrachtgever wilt u natuurlijk het maximum halen uit elke vierkante meter. Maar heeft u al stilgestaan bij de vele voordelen van het werken met een architect? Al van voor de echte start van uw grote bouwavontuur kan hij het potentieel van uw bestaande woning of bouwgrond bekijken, een eerste indruk geven van hoe uw toekomstige woning er zou kunnen uitzien en helpen bij de raming van het bouwbudget.

Laat uw dromen en ideeën gerust de vrije loop: ook op kleinere oppervlaktes en met minder grote middelen kunnen mooie projecten worden gerealiseerd. Elke architect is een allrounder die luistert naar uw noden en verlangens, creatief met ruimte omspringt en inventieve oplossingen bedenkt. Hij is op de hoogte van de allernieuwste materialen en technieken en creëert de leefwereld die aansluit bij uw persoonlijkheid. Last van bouwstress? Geen nood: als vertrouwenspersoon en kwaliteitsbewaker loodst de architect u doorheen elke fase van het bouwproces. Daarbij houdt hij het budget en de planning in het oog. Een architect helpt u bovendien bij het vervullen van je administratieve verplichtingen en vist mee uit voor welke bouwpremies u in aanmerking kan komen.

Alles over bouwen of verbouwen met een architect